Left Fortsätt handla
Visa din beställning

Du har inga varor i varukorgen

Glöm inte att köpa garn till ditt mönster om vi ska skicka det

Sticka på en budget

Det här med att sticka kan bli dyrt, framförallt om du stickar i exklusiva material. Men att sticka kvalitetsgarner behöver inte kosta skjortan! Här tipsar vi om garner och mönster där storlek L inte kostar mer än 500 kronor för själva garnet. Därtill kommer eventuella kostnader för mönster och stickor.

En del mönster finns att köpa här i vår butik, en del är en länk till Ravelry eller mönsterskaparens egen hemsida. Först ska jag nämna sockor, för här behövs det ofta 100-150 gram garn till ett par sockor. Ett ljuvligt och mycket användbart stickprojekt.

Sommartoppar

Ett klädesplagg som inte kräver så mycket garn: sommartoppen. Det finns flertalet underbara överdelar som är stickade i mjuka och härliga material. Flera sommartoppar kräver inte heller lika många nystan vilket i sig självt medför en lägre garnkostnad. Tips på garn i den här kategorin är Line, Tynn Line, Ekologisk sommarull och Mandarin Petite.

Ankers sommartröja: I storlek L behövs 7-8 nystan Line, vilket ger en garnkostnad på 392 kronor.

Anker tee: I storlek L behövs 5 nystan Ekologisk sommarull, vilket ger en garnkostnad på 290 kronor. 5 nystan Tynn Line är ett alternativ, vilket skulle kosta 275 kronor.

Camisole no 4: I storlek L behövs 2-3 nystan Ekologisk sommarull eller Tynn Line. Garnkostnaden blir således 174 kronor för sommarullen och 165 kronor för Tynn Line.

Cumulus tee: Precis som i Anker tee så går det åt 5 nystan Ekologisk sommarull, vilket ger en garnkostnad på 290 kronor. 5 nystan Tynn Line är ett alternativ, vilket skulle kosta 275 kronor.

Cumulus top: I storlek L behövs 3 nystan Ekologisk sommarull eller Tynn Line. Garnkostnaden blir således 174 kronor för sommarullen och 165 kronor för Tynn Line.

Sunday tee: I storlek L behövs 6 nystan Ekologisk sommarull vilket kostar 348 kronor, eller 6 nystan Tynn Line vilket kostar 330 kronor.

Slipovrar

Många garnförslag i slipovrar är tämligen dyra och det kan bli mycket billigare genom att välja ett annat garn. Här vill jag slå ett slag för den norska ullen. Både Fritidsgarn och Peer Gynt är oerhört prisvärda garner i fina färger. Fritidsgarnets stickfasthet är 15 m/10 cm och Peer Gynt kan stickas med 20-21 m/10 cm. Däremellan kan vi även lägga till Lamaull från CaMaRose som med sina 60 kronor per nystan är både prisvärt och väldigt trevligt att sticka i. En slipover bärs sällan direkt mot hud, så att välja ett garn som kan klia lite brukar kunna gå bra.

Novice slipover: I storlek L går det åt 8 nystan Lamaull vilket landar på 480 kronor.

Weekend slipover: 9 nystan Fritidsgarn går det åt till storlek L och då stickar du med bara en tråd. Många väljer att förlänga modellen så vi räknar på 10 nystan, det kostar 450 kronor.

Weekend slipover V-neck: Även i syskonmodellen går det åt 9 nystan Fritidsgarn till storlek L och då stickar du med bara en tråd. Många väljer att förlänga modellen så vi räknar på 10 nystan, det kostar 450 kronor.

 

Mössor, vantar och andra accessoarer

 

Sjalar

 

 

Den här guiden är under uppbyggnad så fler tips kommer löpande!